Sreda, 16.10.2024 - Ustvarjanje s čokolado

Sreda, 16.10.2024 - Ustvarjanje s čokolado

Danes smo pričeli s poukom že ob 8:30. Na programu smo imeli delavnico ustvarjanja s čokolado in marcipanom. 

Najprej smo iz temperirane čokolade nabrizgali drevesna debla. Preden se je čokolada popolnoma strdila smo s čopičem ustvarili efekt drevesnega debla. Narahlo smo potresli s kakavom v prahu in pustili da se čokolada popolnoma strdi. Iz marcipana smo izdelali okraske za deblo: gobice, listke, želode... ter z njimi okrasili naša čokoladna debla. 

Potem nam je profesor razdelil načrt za izdelavo duhca. Najprej smo natehtali marcipan za različne elemente figurice, potem smo vsak del posebej oblikovali in sestavili v figurico. Na koncu smo še popršili s sprejem za marcipan. Vsak je svojo figurico lepo zapakiral in z tem smo zaključili pouk. 

V popoldanskem času nas je profesor Martin Bos peljal na ogled starega mlina na veter in plavajoče kmetije. Z vlakom smo se odpeljali na obrobje Rotterdama in najprej obiskali stari mlin, ki je predelan v muzej. Mlin je visok 32 metrov, mi pa smo se povzpeli na višino 20 metrov, nekateri pa celo na 26 metrov. Vodnik nam je razložil, kako je mlin deloval in pokazal kako se lahko vetrnico obrača v smeri vetra ali pa zaustavi. 

Po tem smo si ogledali še plavajočo kmetijo, ki je poskusno postavljena v Rotterdamskem zalivu. Na te kmetiji redijo govedo. Po ogledu smo se z vlakom vrnili v center Rotterdama. 

Zvečer smo se zbrali in napisali blog.

Lep pozdrav,

Tomaž, Aljaž, Ela, Nina, Andjela, Lucija, Alenka

























Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRIHOD V ROTTERDAM - NIZOZEMSKA 5 . 10 . 2024

NEDELJA V ROTTERDAMU - OBISK ŽIVALSKEGA VRTA

Petek 11. 10. 2024 - prvi teden je za nami