Sreda 9.10.2024 - danes se nič ni zažgalo

Sreda 9.10.2024 - danes se nič ni zažgalo 

Zbudili smo se v oblačno jutro in se po hitrem zajtrku odpravili v šolo.

Dopoldan smo imeli delavnico čokolade z prof. Martinom Bosom. Izdelali smo čokoladno škatlo z pralineji/trufli. 

Čokoladno škatlo smo naredili s pomočjo napihnjenega balona, ki smo ga pomočili v že temperirano belo čokolado in dali v hladilnik, da se strdi. 

Med tem smo pripravili maso za pralineje in jih nabrizgali. Trufel maso smo naredili iz masla, fondanta, čokolade in likerja. 

Balonček z belo čokolado smo pomočili še v mlečno čokolado in pustili, da se strdi. Na pripravljeno šablono smo nabrizgali čokolado, ki smo jo uporabili za pokrov. 

Strjeno maso za trufle smo oblili s temperirano čokolado in povaljali v različne posipe (kokos, drobljeni lešniki, čokoladni ostruški, čokolada v prahu, čokoladne mrvice). Pripravljene pralineje smo spakirali v čokoladne škatle. 

Po končanem delu smo počistili delavnico in odšli na kosilo v šolsko restavracijo. 

V popoldanskem času smo imeli praktični pouk v pekarski delavnici. Pripravljali smo tri vrste kruha, žemljice z rozinami, čokoladnimi kapljicami in sirovke z čebulo. Proti koncu pouka smo delali peppernut piškote in počistili za seboj. 

Dan smo zaključili v restavraciji hotela, kjer smo se pogovorili o današnjem dnevu in napisali blog.

Pozdravček,

Lucija, Andjela, Ela, Nina, Aljaž in Tomaž





























Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

PRIHOD V ROTTERDAM - NIZOZEMSKA 5 . 10 . 2024

NEDELJA V ROTTERDAMU - OBISK ŽIVALSKEGA VRTA

Prvi delovni dan na šoli Zadkine